Четвер, 13.12.2018, 22:04
Вітаю Вас Гість
Реєстрація
Вхід









Головна » 2018 » Квітень » 05
5 квітня, у Великий четвер, в УПЦ Київського Патріархату за літургією відбулося освячення мира, яке звершив патріарх Філарет у Володимирському кафедральному соборі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.
"Приготування святого мира в житті Православної Церкви відіграє важливе значення, оскільки через помазання святим миром для охрещуваного подаються благодатні дари Святого Духа, які зміцнюють його в духовному зростанні", - зазначається на сайті УПЦ КП.

Предстоятель Київського Патріархату звершив молебень на початок мироваріння та окропив святою водою сосуди єлей, вино та пахощі.

Після цього було запалено плити, на яких стояли два казани, місткістю по 40 літрів. Священнослужителі влили відповідну кількість оливкової олії та білого виноградного вина. Клірики Володимирського собору приступили до відповідальної праці. Під час ва ... Читати далі »
Просмотров: 90 | Добавил: Prytyska | Дата: 05.04.2018 Коментарі

В день Опрісноків, коли, за старозавтнім законом, слід було заколювати і їсти пасхального агнця, і коли настав час, щоб перейшов Спаситель від світу цього до Отця (Ін. 13, 1), Ісус Христос, що прийшов виконати закон, послав своїх учеників Петра і Іоанна в Єрусалим приготувати Пасху, яку як тінь законну, мав Він замінити Пасхою новою, - самим тілом і кров'ю Своєю. З настанням вечора Господь прийшов з дванадцятьма своїми учениками в велику простору горницю одного єрусалимлянина (Мк. 14, 12-17) і возліг. Переконуючи, що в царстві Божому, яке не від світу цього, не земні велич і слава, але любов, смиренність і чистота духу відрізняють істинних членів.

Господь, вставши після вечері, умив ноги своїм ученикам. Умив ноги і сівши знову Господь сказав ученикам: чи знаєте, що вчинив вам; отже, якщо Я вмив ваші ноги. Господь і Учитель, і ви повинні один одному уми ... Читати далі »
Просмотров: 2486 | Добавил: Prytyska | Дата: 05.04.2018 Коментарі

На шляху до Страстей події розгортаються з драматичною швидкістю. Виконані багатого сенсу, вони наближаються до своєї кульмінації.

Ми вже були свідками двох подій, пов’язаних з особистістю Христа, що мають абсолютно протилежний характер. З одного боку – грішниця, що приходить до Христа й віддає Йому почесті, з іншого боку – учень, який віддаляється від Христа і зраджує Його, щоб стати ближче до первосвящеників і книжників. Вчинок жінки показує, що Його проповідь принесла плоди і переконала людей в Його любові і милосерді. Господь зустрічає її з вчинок з прихильністю, приймає її дар і дорікає учнів, які шукають недоліки і вади в зворушливих діях жінки, що шанує свого Спасителя. Однак ми бачимо, як людська слабкість наздоганяє і охоплює навіть коло найближчих учнів Христа. Ті, хто вважалися його вірними послідовниками, найочевиднішим чином виявляють свої ... Читати далі »
Просмотров: 1596 | Добавил: Prytyska | Дата: 05.04.2018 Коментарі


Храм Миколи ПритискиОфіційний веб-сайт
^ Вгору ^