Неділя, 27.05.2018, 22:41
Вітаю Вас Гість
Реєстрація
Вхід









Головна » 2018 » Лютий » 04
В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа!

Дорогі браття і сестри!


Якщо коротко охарактеризувати моральний стан сучасного світу, можна сказати, що люди живуть блудно, подібно до того, як провадив своє життя молодший син з притчі про блудного сина. Сьогодні суспільство сповнене блудними синами і дочками; література і мистецтво, телебачення і музика, розмови і думки наповнені духом розпусти і безсоромності.

Розповідаючи про страшну розпусту в світі перед пришестям Сина Божого, Сенека сказав: "Сором і цнотливість полетіли на небо, а невинності зовсім нема”. Ці слова повністю можна віднести до нашого віку. Коли розкопали від лави і попелу Помпеї, світ побачив у всіх дрібницях розпусне життя людей того часу. Виявляється, що життя мешканців Помпеїв було наповнене таким жахливим блудом, що, за ... Читати далі »
Просмотров: 2678 | Добавил: SERGIY_89 | Дата: 04.02.2018 Коментарі

В ім'я Отця і Сина і Святого Духа!


Свята Церква поступово готує віруючих до днів покаяння, очищення від гріхів - днів Великого посту. У минулу неділю ви чули притчу про митаря і фарисея, де Господь показав нам, як ми повинні каятися і просити Господа про прощення гріхів. А нині ми чуємо притчу Спасителя про блудного сина, про те, як навіть великого грішника приймає Господь, якщо той приносить сердечне каяття у своїх гріхах. "Сказав Господь притчу оцю: Один багатий чоловік мав два сини". І ось молодший з синів просить батька, щоб той дав йому його частину маєтку. Батько не відмовив. Виділив йому частину маєтку. Через деякий час цей син узяв усе своє майно і пішов у "країну далеку" і там все розтратив, живучи блудно ".

Багатий чоловік - це Господь. Два сини: старший син - це світ анг ... Читати далі »
Просмотров: 2761 | Добавил: SERGIY_89 | Дата: 04.02.2018 Коментарі

(Лк. 15, 11–32)
Сегодняшнее Евангелие говорит нам не только о грехе и покаянии, но и о прощении, которое нам дается Богом. Когда блудный сын, пришедший в себя путем страданий, обездоленности, одиночества, отверженности, направился к отчему дому и когда он был еще далеко от дома, хотя уже мог вдали видеть его очертания, отец, который, вероятно, много-много раз выходил и вглядывался вдаль, ожидая возвращения своего сына, – отец его увидел. И Евангелие нам говорит, что в сердце его загорелась жалость и ласка: "Сын его мил ему бе”, – и не ожидая его прихода, он, старик, оскорбленный, обездоленный грехом и бессердечием своего сына, устремился к нему навстречу и пал на его плечо головой, и обнял его, и поцеловал его.

Так ли мы встречаем друг друга, когда видим, что издалека, из той далекой страны, куда каждого из нас в какой-то момент ... Читати далі »
Просмотров: 2719 | Добавил: SERGIY_89 | Дата: 04.02.2018 Коментарі

В одного чоловіка, - говорить Господь, - було два сина. Тут під тією людиною Господь говорить про Себе, і тут немає нічого дивного. Бо якщо справді Він став заради нашого спасіння Людиною, то що дивуватися, якщо задля нашої користі Він представив Себе (в притчі) одним з людей.
Отже, в одного чоловіка, - каже Він, - було два сина; так відмінність вдачі розділила на двоє єдине єство; так і різниця між чеснотою і гріховністю розбила велику кількість на дві групи. І у нас буває, що ми говоримо, що одна особа двояка, коли вона має лукавий характер, і, знову ж, говоримо, що велика кількість представляє одне, коли вони солідарні між собою.

І сказав молодший з них батькові - справді молодший, тому що він представив вимогу юнацьку (несерйозну) і повну нерозсудливості; так і гріх, що задумується кимось, народжуючи відступ від Бога, є біл ... Читати далі »
Просмотров: 2743 | Добавил: SERGIY_89 | Дата: 04.02.2018 Коментарі

Просмотров: 69 | Добавил: Prytyska | Дата: 04.02.2018 Коментарі

Святий апостол Тимофій походив з Лікаонського міста Лістри в Малій Азії. Він був навернений до Христа у 52 році святим апостолом Павлом (+ близько 67; пам'ять 29 червня). Коли апостоли Павло і Варнава відвідали вперше Лікаонські міста, апостол Павло в Лістрі зцілив кульгавого від народження, і багато жителів міста увірували в Христа, серед них був і майбутній апостол, юнак Тимофій, його мати Євника і бабця Лоїда (Дії 14,6 - 12; 2 Тим. 1, 5).

Насіння віри, посіяні апостолом Павлом в душі святого Тимофія, принесли рясний плід. Він став ревним учнем апостола, а згодом його невідступним супутником і співробітником у проповіді Євангелії. Апостол Павло любив святого Тимофія і називав його в Посланнях своїм полюбленим сином, з вдячністю згадуючи його вірність і відданість. Він писав Тимофію: "Ти ж пішов услід за мною наукою, поступовуванням, з ... Читати далі »
Просмотров: 2415 | Добавил: SERGIY_89 | Дата: 04.02.2018 Коментарі


Храм Миколи ПритискиОфіційний веб-сайт
^ Вгору ^